Třetí kolo FC 2015 – Fulnek

24. 5. proběhlo třetí kolo FC ve Fulneku.

Krajským bafuňářům se muselo pořádně škytat, protože svatá jména na jejich hlavy za pozdní vyhlášení termínů krajských kol, jsou nepublikovatelná, ani v umírněné formě. Natož ve Fulnecké. Fulnek si naplánoval termín podle kalendáře, kde ovšem termín kraje byl uveden jindy, než je nyní. A protože je pravidlo, že se nebudeme se soutěžemi překrývat s okresními a krajskými koly, přesouval Fulnek svůj termín. Prakticky jediný volný byl 24. 5. – den po okrese!
Fulnek je vyhlášen svou disciplínou 60m překážek, která se v okrese jinde neběhá. Letos je Floriánkoví vedoucí přinutili udělat ještě štafetu dvojic. Plac u městské knihovny, je však stejně velký jako byl. Proto byla dráha na štafetu dvojic podstatně užší, než je doporučeno. (Uchc)- upršené počasí tentokrát neumožnilo běh na 60m, neboť kladiny a vlastně celý areál pořádně klouzal. Tak, že prostor u met na štafetě dvojic museli překrýt kobercem, aby se půlka družstev neklouzala až k plotu a nezničila trávník. V prostoru základny však ani koberce nepomohly a poslední družstva starších už měla pořádně bojové podmínky. Voda tam totiž nemá kam odtékat, nevsakuje ani za sucha a na kaluž, ve kterou, se rozlila, by snad bylo možno nasadit plovoucí čerpadlo.
Začali naši mladší na útoku. Pomalí jak ospalý důchodce na přechodu sestříkli za 27,314. Hrozný čas, ale byli ve vedení! První tři pokusy byly horší. A nejen to. Kazili všichni jak na běžícím páse. Jen Mniší se tomu vyhnulo a A družstvo zvítězilo za 20,882 a B bylo druhé za 24,759. Naši s tou hrůzou zůstali třetí!
Pak se šly dvojice. Nejprve starší a lepší hlídka mladších rozcvičkově. Nic moc. 75,85 si za rámeček nedají. Ledva 9 místo.
Mladší si chyby vybrali skoro všechny u starších. Jen Tomáš se při natahování hadice motal Vojtovi s Davidem v dráze. Ti se krátce zastavili a možná to nakonec mělo zásadní vliv. Mladší totiž zaběhli 82,84, což sice nebylo až tak špatné, solidní 4 místo, ale na třetí chyběla jen vteřina a půl, což se nakonec ukázalo jako důležité. Páté totiž bylo Mniší B a tak naše shodným součtem, ale lepším útokem přeskočilo. Stejný součet měl ještě Tísek, celkově čtvrtý.
Naši mladší tedy celkově třetí a první dvě místa bralo Mniší.
Poslední pokus byl starších na útoku. Už na solidním bahýnku, ale problém byl jinde. Nejprve náhradní košař Nela (tichý blázen Adam šel rybařit) zápasila se zapojením a pak ještě Denisa s nástřikem. Ono stříkat na tréninku po Nele je snadnější než do terče. Výsledek 35,05 a osmé místo. V součtu místo deváté.
Do FC se mladším bude počítat místo třetí a na třetím jsou i průběžně a starším se snad?! Místo deváté počítat nebude. Zatím se zuby nehty drží na místě 6.

Floriánek CUP 2015 po Fulneku

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>