Okresní kolo Plamen 2015

23. 4. proběhlo v Lubojatech okresní kolo hry Plamen

Za Lubinu nastoupily obě družstva, byť starším museli vypomoci Kopřivničané. Mladším pak chyběl Vojta B. a Tonča, ale ta s ohledem na věk ne mnoho. Takže mladších bylo více než dost a Petr tak nastoupil za starší.
Kromě vyhodnocení celoroční činnosti se závodilo v štafetě dvojic, požárním útoku a disciplínách CTIF.
Počasí sportu moc nepřálo. Mraky barvy plesnivého smutečního praporu proháněl po obloze docela ostrý větřík. Otázka nezněla, zda, ale kdy začne pršet. Naštěstí v celé té bídě se kolem desáté vítr trochu uklidnil a umožnil odběhat útoky za solidních podmínek a pršet začalo až při závěrečném nástupu.
Starší začali štafetou CTIF. Trochu se projevila nesehranost na předávkách, ale výsledný čas 103,68 stačil na 5 místo. Starší pak pokračovali štafetou dvojic a plánovaná lepší pětka byla pomalejší než je v jejich silách 69,93 a ještě přibrala 10 TB. Trochu je rozhodilo vyznačení šířky tratě a nepříliš dobré rozvinutí hadice. Druhá pětka zaběhla 77,5 a to stačilo jen na deváté místo.
Po obědě se pokračovalo útokem CTIF. Dobře si vedla přední čtverka, kterou chválil i zkušený vedoucí a rozhodčí u džberovek. Ovšem příkop byl moc široký a tři ho nepřeskočili. K tomu úvaz na proudnici „zvoraný“ jak od nováčků a jeden překrut. Velitel zvedl ruku za 85 a cosi a po přičtení 45TB to bylo 130 a páté místo.
Potom šli útoky a první skončil, sotva se koš dotkl hladiny (tedy spíš zmizel pod hladinou bez našroubování). Druhý byl pomalý, hlavně na nástřiku a výsledek 38,56 nestačil na lepší než deváté místo.
V součtu s podzimem to bylo 44 bodů a konečné 7 místo.
Mladší začali štafetou dvojic a na rozdíl od starších předvedli svůj standard – 81,72 a to znamenalo 5 místo. Potom běželi štafetu CTIF. Trochu to taktéž haprovalo na předávkách a Nela si žebřík zopákla pro poruchu časomíry, ale zaběhli 130,82, což stačilo na 6. místo.
Útok CTIF mladší dokončili za 124, což je podstatně lepší než na radě, ale stále žádný zázrak. Po přičtení 60TB byl výsledek 184 a 7 místo. Útok byl taky slabší a druhý pokus se šel tréninkově s náhradníky. Čas 31,64 z prvního pokus stačil na 7 místo. V součtu i s bídným podzimem to bylo za 47 bodů a celkové 8 místo.

Žádná sláva od obou družstev, ale mají rok na zlepšení v téměř stejných sestavách.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>