Okresní kolo dorostu 2015 jarní část

10.5. se v Ostravě konalo okresní kolo dorostu.

Okres dorostu se konal v Ostravě, protože v okrese NJ není, pro nás dostupná, 100 dlouhá dráha se škvárovým nebo lepším povrchem natož ovál. Proto došlo ke spojení okresních kol Ostravy a Nového Jičína, čímž se také vyřešil problém s rozhodčími. Nakonec jich bylo skoro moc.

Za Lubinu nastoupili skoro všichni co mohli. Jen Tadeáš nám ochořel. I tak jsme měli zastoupení ve všech kategoriích jednotlivců. Největší šance na postup měla Marky, pak Denisa a bez šancí nebyli ani ostatní s vyjímkou Orkyho. Pochopitelně by k tomu museli trénovat a to dělala jen Darina pořádně a trochu Denisa s Nikolou a ještě míň Adam s Tadeášem. Marky, Michal, Orky snad neviděli šlauchy.

První komplikace, když nepočítám Tadeáše, přišla po příjezdu. Michal zjistil že nechal doma kecky a měl na nohách zásahové boty. S těmi se rozumně běhat nedá. No zabít ho by bylo málo. Na(ne)štestí se začínalo štafetami družstev takže telefon domů, šup Radek do auta a pro botky. Michal to bude mít drahé.

Pak se začalo se stovkami. Náš vedoucí Pavel má zároveň rozhodcovskou kvalifikaci a byl rozhodčím v cíli u mladších a středních dorostenců. Asi mu nedali bílý praporek, protože věčně mával červeným. Adam s Michalem se předvedli jako první z našich. Adam měl první pokus za 27, 29 a Michal dokonce až za 32,38. Pak přisly na řadu „dvojčata“ Denisa a Nikola . Denisa 26,82 a Nikola 26,04. To odpovídá i tréninkům kde se také přetahovaly o desetinky. Darina 22,41 nic moc ale dobrý zajišťovací pokus. Marky 23,51 taky nic moc a umí (uměla) i líp. Jenže když se netrénuje …? Poslední z našich běžel Orky 25,99 pro něho rekord, ale dosažený spíše věkovými faktory než snahou a tréninkem.

Druhé pokusy Adam 26,43 zlepšení. Michal 27,21 taky zlepšil. Denisa 26,26 zlepšení, Nikola pokaženo za 30,22. Darina pokaženo za 26,13 , Marky zlepšení 22,96 a Orky neběžel.

Darina 1 místo v kategorii, Marky, Nikola a Adam druhé , Michal a Denisa třetí a Orky 4. (kromě Dariny a Nikoly vždy poslední).

Poté až vypadly výsledky testů. Byť je psali naši během štafet. Jenže po přiložení vyhodnocovacích tabulek měla Darina 9chyb?! Těžko! Něco je špatně. A taky že jo.  Po opravách zůstaly chyby jen Michalovi, kterému to však jednak bylo šumák, jednak měl dvě a jeho soupeři dvě a více.

Začal dvojboj. Denisa 24,76 Nikola 24,93. Darina … zraněné koleno. Něco v něm povolilo při průletu oknem, běh možný nebyl a záhy pořádně oteklo. Práce pro zdravotníky a dost slz. Něco od bolesti ale dost od zklamání. Zaběhnout dvojboj jen trochu slušně a postup tam byl. Jenže takto – nu nedá se svítit. Fakultní nemocnice to jistila.

Marky 21,76. Hoši Adam 20,58, Michal 22,26 a Orky 19,6. Druhé pokusy Denisa 25,53, Nikola 25,68, Marky 21,44 , Adam 21,16, Michal 22,03, Orky DNF

V disciplíně se pochlapil Adam, který svou kategorii vyhrál. Denisa a Marky byly druhé, Orky 4 a ostatní třetí.

V součtem s podzimem získla Denisa 8bodů a byla druhá. Nikola 9 bodů a místo třetí. Smolař Darina 9 bodů místo třetí. Marky 7 bodů a místo první tedy postup. Pohříchu díky tomu že jedinná jarní soupeřka nešla podzim – běžecky na ni neměla. Adam 8bodů a druhé místo, Michal 11bodů a byl třetí a Orky 15 bodů a byl jediný bez medaile. Jeho časy na ni tak jako tak nestačily, ale roli sehrál i podzim který vynechal. Prý mu příště máme nafackovat jestli podzim bude chtít vynechat. Takže až ho v září uvidíte s otiskem ruky na tváři víte proč.

Marky tedy čeká trénink na kraj a Denisa s Adamem jsou v pozici náhraníků takže jí budou dělat společnost. Ostatní se, doufám, kolegiálně přidají tedy až na Darču která se nejprve musí uzdravit.

Celkové výsledky OK dorost 2015

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>