Minihalovka 2017

4.3. jsme v tělocvičně u ZŠ Lubina pořádali už tradiční minihalovku.

No venku už se blíží jaro a tak je třeba cvičení přesunout z tepla tělocvičny do venkovních prostor. A taky začít cvičit všechny disciplíny, potřebné pro Plamen. Ale od doby, kdy máme tělocvičnu k dispozici, končíme pobyt v ní soutěží nazvanou Lubinská Minihalovka. Zveme si soupeře z okrsku Kopřivnice. Teda my si s nimi měříme síly, ale vedoucí a rozhodčí si opakují pravidla.
Letos vyšla Minihalovka na první březnovou sobotu – venku svítilo sluníčko a v tělocvičně bylo pořádně horko. Sešlo se nás tu celkem 8 družstev, což je pořádná kupa dětí, ale přišli se podívat i rodiče těch nejmenších. Vedoucí rozhodli, že i naši „školkoví“, tedy mladší než 6 let, budou závodit.
Po příjezdu ostatních jsme si rozebrali dresy a Petra nás rozdělila do družstev a jednotlivých hlídek. Dospělí vytýčili trasu pro dvojice a zároveň i pro uzlovou štafetu. Na nástupu si Pavel neodpustil poučování, jak máme stát v pozoru, jak se seřadit a utvořit ten správný „zákryt“. Pak už začaly závody dvojic. Nejdříve starší, pak mladší a nakonec přípravka. Škoda že právě mladší a mini přijeli jen z Mnišího. Dvojice odsejpaly hodně rychle, i přes švandu s těmi nejmenšími, kteří sice udělali, co po nich vedoucí chtěli, ale jen za osobní asistence rodičů. Hned jsme se přesunuli na uzly – tady vždy a všichni remcáme, proč se máme učit něco co hasiči snad ani nepotřebují. No byli jsme tedy poučeni – tesařský uzel je potřebný při odklízení stromů přes cestu, bez lodního uzlu se neobejdou vodní záchranáři, plochý uzel používají zase při ošetřování raněných, zkracovačku snad všude a o úvazu na proudnici se ani nediskutovalo – no pokuste se lézt po mokrém žebříku a táhnout v jedné ruce proudnici s hadicí. Uzly mohly hodně zamíchat pořadím – při správném uvázání všech pěti jsme získali bonus, při chybě zase pořádné trestné body. A opět byla švanda při snaze uvázat uzel, co nejdříve se nám občas zamotaly ruce. A samozřejmě nejvíc těm nejmenším – raději občas od uzlu utekli. Mezitím byla připravena poslední soutěž a to štafeta 5x25m s překážkami. Ty jsme si mohli chvíli zkoušet, abychom si je připomněli. Za celou zimu je téměř nevidíme. I tady byla švanda, když na podběh se postavila holka dobře 150cm a na přeskok zase prcek snad ani ne vyšší než byla překážka. No ale byli jsme rychlí a tak ještě nebylo ani 10 hodin a měli jsme odsoutěženo. Teď chvilku na vyhodnocení a pak opět nástup pro ocenění. Vždycky dostaneme něco dobrého a ti nejmenší ještě navíc i lízátko ať jim první soutěž hodně sladce chutná. A všichni jsme odsouhlasili, že za rok tu budeme znovu.
A chceme poděkovat nejen vedoucím, že nás dobře připravili, ale i dorostencům a několika mladším členům za perfektní časomíru a přípravu drah.
A kdo vlastně vyhrál? Ve starších to jsme byli my domácí před Rybím, Mniším a Ženklavou. V mladších a v přípravce vyhráli vždy žáci z Mnišího před námi.
Tak za rok AHOJ!
JP

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>