Průběh a výsledky soutěže žáků 2015

2.5. proběhl další ročník naší pohárové soutěže žáků.

V týdnu před soutěží bylo typické aprílové počasí kdy se jeden den psi prali o chládek a druhý den pršelo. Ani na prodloužený víkend nebyla vyhlídka nikterak jistá. Ještě v noci před soutěží popršelo. Naštěstí v sobotu ani nekáplo a po poledni vylezl i „oskar“. Také louka posečená nově zakoupeným traktůrkem na skoro anglický trávník je na vodu „zvyklá“ a rychle osychá. Přidejme pár koberečku kolem základny a podmínky v mezích normy dobré.

Na soutěž se sjelo 17 mladších a 15 starších družstev. Z Floriánku chyběla Slatina, ale přijely družstva z okolí jako Hájov, Ženklava a taky z daleka jako Klimkovice.

Podle nepsaného pravidla začali soutěž domácí. A to mladší družstvo. Tomu chybělo několik opor jako Kryštof, Franta a Petra a tak se nestavěly dvě družstva. Na proud navíc nastoupila Radka která neoplývá rychlostí. Když jí bečkaři pomůžou jen povzbuzováním tak prostě nijak rychle na čáře není. A přesně to se stalo. Oba bečkaři poskakovali kolem a Radka zápasila. Nakonec dorazila na čáru a terče šly dolů. Nijak oslnivých … 28,9. Nakonec 10 místo v disciplíně. Pak přišly nepříliš podařené pokusy Jerlochovic a Hájova a smolaři dne Prchalov kterým se během pokusu zakouřilo ze stroje a nedokončili. V tu dobu se muselo vyměnit čerpadlo na doplňování nádrže. Zapůjčená centrála nestíhala kompenzovat rázy při zapnutí rychlovarné konvice a čerpadlo nezvládalo vzniklé podpětí. Naštestí bylo připraveno záložní. Sice slabší ale méně háklivé. Mohlo se pokračovat. Podařený pokus měla Kopřivnice za 20,771 a Lubojaty za 21,7. Pak houpačka Bravantice 37, Hájov B 22, Klimkovice 35, Děrné 25 atd. přečtěte si ve výsledcích. Nejlepší pokus přišel na závěr. Mniší A zaběhlo 18,921.

Souběžně probíhaly dvojice starších. A hned první družstva předvedla slušné výkony. Tísek 62,25 a Lubojaty 60,27. Třetí a druhéí místo v disciplíně. Pak padly průměrné časy Prchalova a Kopřivnice a bídný Výškovic. Výškovice snad dvojice viděly první rok jinak si 40TB nevysvětlím. Pořadí na dvojicích se trochu míchalo takže výsledky podle startovního pořadí nešly za sebou. Pokud by tomu tak bylo následovaly Hájov s časem 67 a Lubina 63,67. Z dalších družstev se dařilo jen Fulneku s vítězným časem 58,27 a Mniší s 63,81. Zbytek průměr a bída.

Dvojice šly rychleji a tak mladší ještě nekončili útoky a už běhali dvojice. A byla to v jejich podání bída, děs a utrpení. Jen 9 hlídek z 23 odešlo bez trestu. Domácí byli mezi nimi a s časem 80,43 brali druhé místo! Lepší byl jen Fulnek za 80,19. Třetí Tísek 82,44. Jinak raději necitovat. Tři družstva Hájov, Mniší a Lubojaty zaběhly pod 80 ale získaly 10TB propadly se na 4,5 a 6 místo.

Útoky starších začaly slabším pokusem Tísku za 22, 692. Následovaly Lubojaty s kvalitním 15,796 čímž disciplínu vyhrály. Pak tři nepodarky včetně N Kopřivnice a třetí místo Hájova za 18,289. Opět pár nepodarků a Mniší 15,821 druhé místo. Ženklava přes minutu a tím se skončilo.

V součtech byli v mladších nejlepší Mniší, před Hájovem B a Lubojaty a u starších Lubojaty před Fulnekem a Mniším.

Domácí mladší byli na 5 místě , starší na 7 místě.

Výsledky ke stažení:

Lubina 2015 Mladší

Lubina 2015 Starší

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>