Perníkovka 2021

27.6.2021 proběhla u nás už tradiční vážný srandamač „Perníkovka“.

Ani letošní rok nezačal pro sportovce vesele – zákazy setkávání a zákaz cvičení byl pro družstva mladých hasičů téměř likvidační. Postupné uvolnění sice nějaké to cvičení povolilo, ale výpadky byly znát. Na větší soutěže okresního formátu jely sbory téměř bez cvičení.
I tradiční „Perníkovka“ v Lubině byla toho důkazem. Hlavně ti menší už zapomněli, jak se vlastně běhá 60 metrů jednotlivců. Možnost si zaběhat nakonec využilo 43 žáků a žaček a také 17 dorostenců. Travnatý povrch také není ideální a časy jsou pomalejší. Ale chuť cvičit byla a tentokrát vyšel termín ještě před koncem školy a tak se mladí hasiči ještě nerozjeli na prázdniny. Nedělní soutěž už pravidelně provázelo pořádně velké horko. Žáci a dorostenci z domácí Lubiny a sousedů z Mniší, Hájova, Rybího, Příbora a Frenštátu brali tuto soutěž jako zpestření.
Zvítězili vlastně všichni, kdo přijeli a ukázali svým rodičům a známým, že je soutěžení baví. A sladká odměna v podobě krásně ozdobených perníčků byla velkým lákadlem.

Přejeme všem mladým hasičům a jejich obětavým vedoucím pěkné prázdniny.

Jarka P.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>