Okresní kolo dorostu 2021

22.5.2021 proběhlo u nás okresní kolo soutěže dorostu. S drobnými covidovými omezeními.

Po 2 letech se pomaličku obnovuje sportovní činnost žáků a dorostu v hasičském sportu. Za dodržování přísných předpisů se podařilo uskutečnit soutěž dorostu v hasičském sportu. Kvůli kovidu se ale ze soutěžení musely vynechat některé překážky, u nichž by nebylo možné dodržet očištění dezinfekcí.
Družstva závodila v požárním útoku, kde se používá jen vlastní nářadí (hadice, savice, proudnice, rozdělovač a stroj), které si před soutěží každé družstvo samo očistilo. Druhou disciplínou byly vědomostní testy. Dlouhé přerušení v soutěžích a krátké době sloužící k nácviku, mělo na svědomí úbytek soutěžících a tak se o postup do krajského kola snažilo vždy jen jedno družstvo dorostu. V dívkách je to družstvo z Tísku a chlapci z Lubiny.
V soutěži jednotlivců rozdělené podle věku do tří kategorií se sešlo 15 chlapců a 14 dívek. I u jejich závodů byly vyřazeny velké překážky a tak závodili v hasičském dvojboji, kde proskočení oknem bylo nahrazeno jen během a přenesení hasicího přístroje, jehož rukojeť byla po každém soutěžícím dezinfikována. I oni pak absolvovali vědomostní testy.
Soutěžilo se na našem travnatém cvičném hřišti a bohužel i za deště a chladu. Přes tyto podmínky došlo jen ke dvěma uklouznutím a pádům, ale bez zranění. Aby byly dodrženy povolené podmínky pro sport venku, soutěžící přijížděli postupně a ihned po svém pokusu odjížděli zpět. A také vždy velmi vítání diváci, především z řad rodičů, tu dnes nesměli být.
Do krajského kola, které bude začátkem června, postoupila obě družstva a v jednotlivcích, vždy nejlepší závodník své kategorie. Mezi dívkami je to za mladší kategorii Moštková Hana, za střední dorost Šrámková Andrea a za starší dívky Onderková Adéla, všechny z Hájova. Za chlapce postupují starší Kocourek Adam, za střední Kabát David, oba z Hájova. Za mladší hochy postoupil Holub Šimon z Mnišího.
Doufáme, že po obnovení činnosti, se objeví další žáci a dorostenci, kteří se potřebují pořádně rozhýbat.
Jarka P.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>